Direct access to content

S’obren les inscripcions a la jornada “La vida des de la diversitat. Els Drets Humans i l’autonomia personal avui” (19 d’octubre)

Ja està oberta la inscripció a la jornada “La vida des de la diversitat. Els Drets Humans i l’autonomia personal avui”, coorganitzada per +Tu Fundació de Suport, la Comissió de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, i la Coordinadora Catalana d’Entitats Tutelars, i la qual tindrà lloc el proper 19 d’octubre a les instal·lacions del Col·legi (c. Mallorca, 283).

En aquesta jornada, diferents experts i professionals de l’ambit jurídic, social i mèdic abordaran qüestions relacionades amb la diversitat i la promoció de l’autonomia personal en el context actual.

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Programa

9:30h Acreditacions

10:00h Benvinguda

10:15h Ponència: “Foto sobre la realitat social, mirada sociològica”
• Ponent: Sr. Xavier Godàs i Pérez. Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona, especialista en moviments socials i gestió pública. Actualment és director general d’Acció Cívica i Comunitària, al Departament de Drets Socials.

11h Pausa

11:30h Taula 1. Aspectes claus en la construcció del projecte personal
1.1 Construint l’autonomia
• Ponent: Sr. Jorge Barudi Labrin. Neuropsiquiatra, psiquiatra infantil, psicoterapeuta i terapeuta familiar.
1.2 Impacte de la diversitat en les dinàmiques familiars
• Ponent: Sra. Charo Díez. Presidenta AFATRAC, Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns per Conducta
1.3 La comunitat com a element clau del projecte vital
• Ponent: Sra. Maria Pallisera Díaz. Catedràtica de la Universitat de Girona. Departament de Pedagogia

12:30h Taula 2. Transformació del model d’atenció jurídic i social
2.1 Marc legal que sustenta l’acompanyament
• Ponent: Sra. Anna Rovira i Cairo. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, advocada en exercici de l‘ICAB. Consultora i tutora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre del patronat d’Alzheimer Catalunya Fundació.
2.2 Davant dels conflictes: la mediació
• Ponent: Sra. Sílvia Baliño García. Advocada i mediadora, membre de la Comissió de Drets de les Persones amb Discapacitat ICAB.
2.3 Defensa de l’autonomia de la persona en el nou model
• Ponent: Sra. Anna Grañana i Sancho. Investigadora en dret i discapacitat. Advocada a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

13:30h Cloenda