Direct access to content

Reus acollirà una jornada de debat i reflexió al voltant de la nova llei de suport a la capacitat

El 25 de novembre La Tutela organitzarà al Centre de Lectura de Reus una jornada on es debatrà la reforma de la llei de capacitació, que reconeix la igualtat de drets de les persones amb discapacitat i suposa una transformació cap a una societat més justa.

La Jornada, titulada “La nova llei de suports a la capacitat: un pas més en la defensa dels drets humans”, s’emmarca dins dels actes programats pel dia internacional de la persona amb discapacitat que organitza l’Ajuntament de Reus. S’iniciarà a les deu del matí amb un acte de benvinguda per part de la Sra. Laura Camacho, responsable de la seu de Reus de la Fundació La Tutela i el Sr. Joaquim Besora, membre de la secció de ciències Socials, polítiques i econòmiques del Centre de Lectura. Tot seguit, tindrà lloc una taula institucional constituïda per la Sra. Carme Guinea, presidenta del patronat de la Fundació La Tutela, i la Sra. Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

La Sra. Elena Ventosa, fiscal coordinadora de la secció de persones amb discapacitat i persones grans de l’Audiència provincial de Lleida, presentarà els aspectes clau de la reforma en matèria de capacitat jurídica i la Dra. Remei Tarragó profunditzarà en l’impacte que la llei tindrà en les persones que necessiten suport i en institucions i professionals que l’exerceixen.

Passades les onze del matí, s’abordarà la implantació de la llei en diferents àmbits en una taula rodona presidida pel magistrat Sr. Eduard Enrech, la Sra. Pepita Cabiscol, cap del servei d’atenció a les persones amb discapacitat del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, i la Sra. Laura Camacho, responsable de la seu de Reus de la Fundació la Tutela.

Finalment, i aprofitant la presència de tots els agents implicats, es facilitarà un espai de reflexió i debat obert a la participació de tots els presents per tal que aportin el seu punt de vista i preguntin aquells dubtes o inquietuds que els planteja la nova llei de suport a les capacitats.

PROGRAMA

INSCRIPCIÓ FORMAT PRESENCIAL (L’aforament és limitat. Les places s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció)

INSCRIPCIÓ FORMAT ONLINE