Direct access to content

El servei d’informació i acollida informa sobre la nova llei de suport a la capacitat a diversos centres de la província de Barcelona

En el primer trimestre de l’any, la responsable del servei d’informació i acollida de +Tu Fundació de Suport, Olga Moya, i l’advocada col·laboradora de l’organització, Adriana Jiménez, han fet quatre xerrades a centres d’atenció a persones amb discapacitat de la província de Barcelona per informar sobre les novetats legislatives en matèria de suport a la capacitat.

Al voltant de 180 persones, familiars de persones amb discapacitat, han assistit a les sessions informatives organitzades per la Residència La Vinyota i la Fundació Alb Bosc, de Mollet del Vallès, l’Escola d’Educació Especial Nen Déu, de Barcelona, i per la Fundació Finestrelles, d’Esplugues de Llobregat, en col·laboració amb la Fundació Privada Gandhi, de La Torre de Claramunt.

Després d’any i mig de vigència de la llei 8/2021, les famílies presenten molts dubtes sobre la seva aplicació pràctica. Les sessions informatives són espais per intentar resoldre algunes qüestions però també per intercanviar impressions i experiències relacionades amb el desenvolupament de la normativa. “Malgrat els esforços dels diferents operadors, estem detectant disparitat de criteris entre Jutjats i això comporta confusió i inseguretat jurídica”, ha exposat l’Olga Moya en les seves intervencions.

En el darrer any, el servei d’informació i acollida ha detectat un augment de sol·licituds d’informació al voltant d’aquesta llei. A més de les xerrades grupals, durant el primer trimestre de l’any, el servei ha orientat de forma personalitzada a una trentena de persones interessades en conèixer les diferents opcions de suport a la capacitat. L’any 2022, el servei va registrar més de 120 consultes sobre aquesta matèria.

El servei rep el suport i finançament de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.