Direct access to content

El servei d’informació de +Tu explica les mesures de suport a la capacitat jurídica a famílies, estudiants i professionals dels serveis socials de la província de Tarragona i Barcelona

z

En el segon trimestre de l’any, el servei d’informació i acollida (SIA) de +Tu Fundació de Suport ha fet cinc xerrades per informar sobre les novetats legislatives en matèria de suport a la capacitat jurídica a famílies, estudiants i professionals dels serveis socials de la província de Tarragona i Barcelona.

Amb la participació de gairebé un centenar de professionals, l’Olga Moya, responsable del servei SIA, la Laura Camacho, responsable de la seu de Tarragona, i l’Adriana Jiménez, advocada col·laboradora de +Tu, han aclarit dubtes sobre l’aplicació pràctica de la llei 8/2021, després de gairebé dos anys de vigència, com ara quin és el moment idoni per presentar una demanda de mesures de suport a Fiscalia o com ha de ser l’informe social que s’hi adjunta.

La responsable del servei d’informació i acollida ha destacat “l’elevat nombre d’assistents a les jornades informatives, molts més dels esperats, i la gran participació i interès mostrat en relació a l’aplicació de la norma en matèria de suport a la capacitat jurídica”.

Les sessions informatives són espais que ofereix la Fundació per intentar resoldre algunes qüestions però també per intercanviar impressions i experiències relacionades amb el desenvolupament de la normativa.

Sessions informatives adaptades als diferents públics
A la província de Tarragona, el servei també ha fet difusió de la nova legislació a famílies i persones usuàries de l’Escola d’educació especial Alba, així com a estudiants del tercer curs del grau d’Educació Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), en el marc de l’assignatura Acció Socioeducativa per a la Inclusió Social.

En l’àmbit universitari, novament participem en la 10a edició del Mercat de Projectes Socials que organitza la URV, oferint als estudiants propostes de temes per desenvolupar el seu treball de fi de grau, fi de màster i tesis doctorals que responguin a necessitats reals.

Augment de consultes al Servei d’informació
En el darrer any, des del servei d’informació i acollida s’ha detectat un augment de sol·licituds d’informació al voltant d’aquesta llei.

A banda de les xerrades grupals, durant el segon trimestre d’aquest any, el servei ha orientat de forma personalitzada a una cinquantena de persones interessades en conèixer les diferents opcions de suport a la capacitat.

Durant el primer trimestre de 2023, el servei ha atès altres 50 consultes, mentre que, durant tot 2022, el servei va registrar al voltant de 120 consultes sobre la matèria.

El servei d’informació i acollida compta amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona.

Un elevat nombre des professionals dels serveis socials de la província de Tarragona han participat en les xerrades informatives al voltant de l’aplicació de la nova legislació en matèria de suport a la capacitat jurídica.