Direct access to content

+Tu celebra l’avenç en drets i el canvi de nom de l’entitat

+Tu Fundació de Suport ha organitzat festes a Barcelona, Lleida, Reus i Girona per celebrar l’avenç en drets que suposa la nova llei sobre la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, i que ha motivat el canvi de nom de la institució. Més de 800 persones, entre persones usuàries, voluntàries, familiars, membres del Patronat i de l’equip de professionals s’hi han aplegat.

La primera i més multitudinària de les festes, amb l’assistència de més 400 persones, ha tingut lloc a les Cotxeres de Sants de Barcelona el passat mes de febrer. Durant el mes de març, les festes s’han dut a terme al Teatre de l’Escorxador de Lleida, a la sala La Palma de Reus i a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt (Girona).

Els quatre esdeveniments, que han seguit la mateixa estructura, s’han iniciat amb la salutació de persones usuàries, una representació de l’equip de professionals de cada seu i un membre del Patronat. Seguidament, ha tingut lloc una actuació de màgia i la presentació de la nova cançó de la Fundació, i han acabat amb un berenar i una sessió de ball amb DJ.

Una festa de tots
La primera part de la festa ha congregat a l’escenari persones usuàries, professionals de +Tu i membres del Patronat.

Han estat especialment emotives les paraules d’agraïment de les persones usuàries cap a la fundació. La Pili Leal, usuària de la seu de Barcelona, ha destacat la confiança que l’entitat sempre ha dipositat en ella i gràcies a la qual, afirma, “ara em puc valdre més per mi mateixa”. A Girona, la Rosa Maria Gallinat ha dedicat unes afectuoses paraules a tot l’equip per estar “sempre al meu costat i confiar en la meva capacitat de superació, malgrat totes les dificultats”. En aquest mateix sentit, s’ha expressat el José Ramon Toledano, de Lleida, en afirmar que “amb el suport de +Tu, sé que podré aconseguir el que em proposi”.

En relació a la nova llei, la Laura Márquez, usuària de la seu de Reus, ha manifestat que ara se sent “més lliure”, mentre que Leal considera que és una “bona oportunitat per demostrar a la societat que tenim moltes capacitats”.

L’equip de professionals de +Tu ha agraït a les persones assistents la implicació i la confiança dipositada en la tasca de suport que l’Entitat du a terme, i ha ressaltat les oportunitats que ofereix el nou marc legislatiu. En aquest sentit, les professionals de Barcelona han apuntat que, durant aquest primer any d’aplicació de la llei, “l’Entitat ha reflexionat sobre els nous suports i ha començat a oferir-los a persones amb situacions diferents que fins el moment no s’havien plantejat”. Des de Lleida, han destacat com “la llei ha reconegut el model de suport de +Tu, basat en el respecte a la voluntat de la persona acompanyada i en el seu dret a decidir”, a l’igual que a Reus, on l’equip també ha posat èmfasi en la necessitat de “caminar plegats, pas a pas, sense pressa i sense por, amb una mirada positiva i plena de confiança en el present i en el futur”.

A Girona, part de l’equip de professionals i un grup de persones usuàries han llegit conjuntament el discurs de benvinguda, posant de manifest la diversitat de persones que formen part de la Fundació.

La Presidenta del Patronat, Carme Guinea, ha tancat la benvinguda a les festes de Barcelona, Lleida i Reus, mentre que a Girona ha dit unes paraules la Pepita Cabiscol, vocal de l’òrgan de govern de +Tu.

Màgia i música
Les actuacions de màgia i música han protagonitzat la segona part de la festa.

Les persones assistents han gaudit d’un espectacle de màgia a càrrec del mag professional, Juan Capilla. L’actuació s’ha basat en quatre dels principals valors de la llei i plenament compartits per +Tu: igualtat, implicació, autonomia i accessibilitat.

Tot seguit, el músic i compositor Santi Carcassona ha presentat la cançó “+Tu”, una rumba composada especialment per a la Fundació, i de la qual s’ha fet un videoclip amb imatges de les quatre celebracions.

Un berenar i una sessió de ball amb DJ han posat el punt i final a unes festes que han permès el retrobament de totes les persones que formen part de +Tu.

La festa de Barcelona va aplegar més de 400 persones.

Notícies relacionades
La Tutela canvia de marca
El Congrés espanyol aprova substituir la incapacitació judicial de les persones amb discapacitat per un sistema basat en el suport
La incapacitació judicial de persones amb discapacitat desapareix el 3 de setembre de la legislació espanyola
El Govern aprova un Decret llei que reforça els drets i l’autonomia de les persones amb discapacitat