Direct access to content

Augmenta el nombre de persones amb necessitats de suport que es dirigeixen al servei d’informació de +Tu

Entre gener i abril, el servei d’informació de +Tu Fundació de Suport ha atès un centenar de persones d’arreu de Catalunya, que s’adrecen a l’entitat per conèixer les mesures existents de suport a la capacitat jurídica, així com el funcionament de la Fundació.

La responsable del servei, Olga Moya, destaca l’increment del nombre de persones amb necessitats de suport que s’adrecen al servei d’informació de l’entitat de forma autònoma, amb l’interès de preveure el seu futur.

Aquesta és una tendència observada en els dos darrers anys com a conseqüència de la implementació de la reforma legislativa de 2021 en matèria de capacitat jurídica. Fins el moment, eren normalment les famílies les que sol·licitaven aquesta informació.

Sessions informatives

A nivell de difusió, l’Olga Moya i el responsable de la seu de Lleida, Ramon Espachs, han realitzat tres xerrades informatives al Centre Ocupacional Sant Guillem de Barcelona, i a l’Associació Down i la Residència CLECE Vitam de Lleida, dirigides a persones amb necessitat de suport i les seves famílies.

A la província de Tarragona, la responsable de la seu de Reus, Laura Camacho, i la referent de suport del mateix equip, Denise Moreno, han presentat l’entitat i la nova normativa de suport a la capacitat jurídica als estudiants del grau de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), en el marc d’una assignatura optativa sobre trastorns mentals.

Ramon Espachs, responsable de la seu de Lleida, en la xerrada informativa que fer a l’Associació Down Lleida i a la qual van assistir una cinquantena de persones.