Direct access to content

+Tu s’integra a la Comissió pel dret de les persones amb discapacitat del Col·legi d’Advocats de Girona

+Tu Fundació de Suport ha iniciat aquest mes de maig la seva participació a la comissió pel dret de les persones amb discapacitat del Col·legi d’Advocats de Girona, en la qual intervenen lletrats i representants d’entitats de suport de la província amb l’objectiu de treballar de forma conjunta l’aplicació del nou marc jurídic de suport a la capacitat de la persona.

En la comissió, +Tu Fundació, Support i Acompanya’m, Fundació Tutelar del Ripollès, han manifestat la seva preocupació en relació a l’aplicació de la nova normativa per part dels Jutjats de Primera Instància gironins.

En relació a la revisió de mesures judicials, les entitats sol·liciten que les exploracions judicials es facin de forma presencial i no per videotrucada com està sent habitual i que s’actuï amb la sensibilitat que la persona i el procés requereixen. També demanen que els jutjats no citin les persones de forma massiva ni alhora, per evitar esperes innecessàries.

Les entitats també han reclamat l’adaptació de les resolucions a la normativa, atorgant la representació a la persona amb discapacitat de manera fonamentada i com a fet excepcional. D’altra banda, sol·liciten que els Tribunals de la província de Girona apliquin preferentment la normativa catalana de dret comú. Els advocats de la comissió recomanaran a la resta de lletrats a recórrer a la Instància superior aquelles resolucions que no estiguin en aquesta línia.

Advocats especialitzats en suport en l’exercici de la capacitat jurídica
A la sessió també es va parlar sobre la necessitat de crear un torn d’ofici especialitzat amb advocats nomenats com a defensors judicials. En aquest sentit, la comissió organitzarà un curs de suport en l’exercici de la capacitat jurídica de les persones al mes d’octubre adreçat a advocats que vulguin especialitzar-se en la matèria.