Direct access to content

Parlem de sexo-afectivitat a la segona jornada “Sexualitat i diversitat funcional” de Reus

+Tu Fundació de Suport ha participat en l’organització de la segona jornada “Sexualitat i diversitat funcional” impulsada per la Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus, òrgan del qual en forma part.

Durant la sessió s’han compartit experiències sobre el dret a la sexualitat de les persones amb discapacitat i s’han abordat mètodes per facilitar la sexualitat i l’afectivitat a aquestes persones.

Laura Márquez, persona usuària de +Tu Fundació de Suport, ha exposat com ha canviat la seva vida des de que pot conviure amb la seva parella. Ara té 36 anys i des de fa poc més d’un any comparteix habitació amb el seu company sentimental. “Em sento molt més còmoda i tranquil·la perquè abans no teníem espais per estar junts”, ha explicat molt emocionada davant d’un auditori ple.

La jornada ha comptat amb la intervenció de diferents experts en l’àmbit de la sexualitat i la diversitat funcional: el doctor en psicologia i sexòleg, Carlos de la Cruz; la metgessa i assessora en sexualitat, Jaci Molins; el sexòleg i formador de l’Associació Sexualitat i Discapacitat, Gaspar Pablo Tomás; la psicòloga i directora de la Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI), Joana Corominas; i la psicòloga forense i facilitadora de la UAVDI. Irene Torres.

Com treballem la sexualitat i l’afectivitat
La sexualitat i les relacions afectives són un element clau per a la salut física i mental de totes les persones, ja que contribueix a l’augment de l’autoestima, promou la interacció social i emocional i, en definitiva, millora la qualitat de vida.

Els drets sexuals i afectius són drets humans universals i, per tant, hem de procurar que pugui exercir-los tothom.

Des de +Tu hem organitzat algunes accions formatives adreçades a les persones que acompanyem i una jornada per reflexionar sobre la qüestió amb experts en sexualitat i professionals del món social.

+Tu Fundació és membre actiu de la Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus des de l’any 2020.

A l’esquerra, Laura Márquez, ha exposat, emocionada, com ha canviat la seva vida des de que ha aconseguit tenir un espai per compartir amb la seva parella. Durant la seva intervenció, l’ha acompanyat Laura Camacho, responsable de la seu de +Tu Fundació a Tarragona.

Notícies relacionades

  • Parlem sobre el dret a la intimitat a la 2a Jornada “Acompanyament i autonomia”
  • Jornada “Acompanyament i autonomia. El dret a la intimitat”, a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida (28 de novembre)
  • Iniciem un taller de formació en sexualitat a Reus