Direct access to content

+Tu Fundació commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Reus en un taller de lectura fàcil i una taula rodona sobre cultura inclusiva

El passat 1 de desembre a les 11h , +Tu Fundació de Suport i l’Associació de Lectura Fàcil (ALF) han coorganitzat un taller de lectura fàcil dramatitzada a la Biblioteca Central Joan Amorós de Reus.

En l’activitat hi han participat quatre persones usuàries de la Fundació que han interpretat fragments de l’obra Massa Boira de Manuel de Pedrolo i el conte turc La Torre de la Donzella, de Ramon Girona, amb la dinamització de Maria Àngels Sellés, escriptora i vicepresidenta de l’ALF. Al taller també hi han assistit i participat alumnes de l’IES Gaudí de la mateixa població.

Per la tarda, ha tingut lloc l’acte institucional de commemoració al Centre Cultural Castell del Cambrer, presidit per l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, que ha donat pas, a continuació, a la taula rodona sobre “Cultura i inclusió”, organitzada pel Consell Municipal de la Discapacitat.

En l’acte, Luis Ventura, persona usuària de +Tu Fundació, i Elisenda Copons, directora d’organització de la mateixa entitat, han presentat el projecte d’oci inclusiu “Quedem”, en què diverses persones usuàries de l’entitat s’autogestionen per fer sortides lúdiques i culturals en grup pel territori.

La taula també ha comptat amb la participació de Laia Vidal, membre de l’ALF, Sara Medina, mediadora d’Apropa Cultura a Tarragona i Terres de l’Ebre, i Míriam Torre, psicòloga de l’Associació Supera’t.

Ambdues activitats han format part de l’ampli programa presentat per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus junt amb les entitats que integren el Consell Municipal de la Discapacitat, del qual en forma part +Tu Fundació, per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

REUS TV ha entrevistat a Laura Márquez, una de les persones usuàries de +Tu Fundació que han participat en el taller de lectura fàcil.