Direct access to content

+TU organitza un taller de lectura fàcil en el marc del dia internacional de les persones amb discapacitat

+Tu Fundació de Suport, conjuntament amb l’Associació Lectura Fàcil i la Biblioteca Central Xavier Amorós, ha organitzat un taller de lectura fàcil en el marc dels actes del dia internacional de les persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Reus, i la qual ha comptat amb la participació d’una quinzena de persones.

Més Tu ha presentat la seva primera sessió de Club de lectura amb l’obra de Joaquim Carbó, “I tu, què hi fas aquí?” per commemorar aquesta data assenyalada i fer visible la necessitat d’accés a la informació per a totes les persones, especialment aquelles amb dificultats de comprensió.

Laura Camacho, responsable de la seu de Tarragona de +Tu Fundació, ha presentat una trobada que, segons ha manifestat, “ha de ser la primera de moltes altres” ja que esperen engegar properament un Club de lectura a la província. Camacho ha assenyalat que el projecte, alhora, fomentarà el dret a la participació comunitària de les persones amb discapacitat, donat que el club es durà a terme en una biblioteca.

Laia Vidal i l’Elisabeth Serra, membres de l’Associació Lectura Fàcil, també han participat en la presentació del Club i han explicat a les persones assistents què és la lectura fàcil i un club de lectura.

Recursos com la lectura fàcil, els pictogrames i els sistemes alternatius i augmentatius permeten que aquestes persones puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions i tenir una millor comprensió de la realitat, a més de gaudir del plaer de compartir idees, pensaments i experiències.