Direct access to content

+Tu Fundació reforça la formació en ètica dels professionals

Com a marc teòric per a la constitució del Comitè Comitè consultiu d’ètica aplicada en la intervenció social de l’entitat, +Tu Fundació de Suport ha programat diverses formacions sobre ètica adreçada als seus professionals per facilitar la presa de decisions davant situacions complexes que poden sorgir en la pràctica diària i que poden comportar dilemes ètics.

Entre 2024 i 2023, tots els equips s’han format en ètica aplicada als serveis socials de la mà d’Ester Busquets, Doctora en filosofia i professora de bioètica de la Universitat de Vic.

Aquesta formació ha culminat amb la ponència “L’ètica com a recerca de la vida bona”, a càrrec de Begoña Román, Doctora en Filosofia i Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, que ha tingut lloc al Palau Macaya el passat 5 de març.

Durant la sessió de cloenda de la formació, presentada per la Sra. Carme Guinea, Presidenta de +Tu Fundació i la Sra. Telma Arbués, directora social de l’entitat, la Dra. Román ha afirmat que “l’ètica és, en sí mateixa, la recerca de la vida bona i justa” i que la constitució d’un comitè d’ètica és una bona manera d’apropar-s’hi.

Primeres passes del Comitè d’Ètica

El 24 d’octubre de 2023 es constituïa el Comitè consultiu d’ètica aplicada en la intervenció social de +Tu Fundació de Suport, un nou òrgan que té la voluntat de millorar la qualitat de la intervenció envers les persones usuàries a partir de la reflexió sobre la seva dimensió ètica. Així mateix, el Comitè pretén oferir als professionals un espai de reflexió i diàleg que faciliti la presa de decisions davant situacions complexes que poden sorgir en la seva pràctica diària de suport a les persones, i que comportin dilemes ètics.

De caràcter multidisciplinari, aquest nou òrgan compta amb la direcció d’Ester Busquets, Doctora en Filosofia i professora de bioètica de la Universitat de Vic, i està integrat per altres tretze membres, entre les quals, Pepita Cabiscol, membre del patronat de +Tu Fundació de Suport, Adriana Jiménez, advocada col·laboradora, Telma Arbués, directora de l’Àrea social i deu professionals vinculades als equips d’atenció directa de totes les seus de l’entitat.

La constitució del Comitè s’emmarca dins les polítiques de qualitat de l’entitat i la línia estratègica de millora continuada del servei.

+Tu Fundació ha comptat amb la participació de la Dra. Begoña Román per formar l’equip sobre ètica aplicada en l’àmbit dels serveis socials.