Direct access to content

+Tu constitueix un Comitè d’Ètica

El 24 d’octubre ha tingut lloc la reunió de constitució del Comitè d’Ètica de +Tu Fundació de Suport, un nou òrgan de caràcter consultiu que neix amb l’objectiu de millorar la qualitat de la intervenció envers les persones usuàries a partir de la reflexió sobre la seva dimensió ètica. Així mateix, el Comitè pretén oferir als professionals un espai de reflexió i diàleg que faciliti la presa de decisions davant situacions complexes que poden sorgir en la seva pràctica diària de suport a les persones, i que comportin dilemes ètics.

De caràcter multidisciplinari, aquest nou òrgan compta amb la direcció d’Ester Busquets, doctora en filosofia i professora de bioètica de la Universitat de Vic, i està integrat per altres tretze membres, entre les quals, Pepita Cabiscol, vicepresidenta del patronat de +Tu Fundació de Suport, Adriana Jiménez, advocada col·laboradora, Telma Arbués, directora de l’Àrea social i deu professionals vinculades als equips d’atenció directa de totes les seus de l’entitat.

Pepita Cabiscol, impulsora d’aquest Comitè, assenyala que “les reflexions i recomanacions d’aquest òrgan contribuiran a elaborar una guia de bones pràctiques que ajudaran a millorar la intervenció professional”.

També en relació a la constitució del Comitè, Telma Arbués exposa que “el suport a la capacitat jurídica implica acompanyar en la presa de decisions a les persones, respectant els seus desitjos. A vegades, aquests decisions comporten un dilema per als professionals. El comitè ens permetrà poder reflexionar sobre aquestes situacions aportant una mirada ètica”.

Amb la voluntat de potenciar aquesta mirada ètica de manera transversal amb tots els equips, la Fundació ha programat entre 2023 i 2024 una formació en ètica bàsica, a càrrec d’Ester Busquets.

La constitució del Comitè d’ètica, s’emmarca dins les polítiques de qualitat de l’entitat i la línia estratègica de millora continuada del servei.

El Comitè ètic està format per professionals de diferents disciplines de l’àmbit social, sanitari i jurídic.