Direct access to content

“El payaso y yo”, l’obra d’una vida dedicada a acompanyar infants i joves

El Dr. José Manuel Ibáñez, psiquiatra infantil i juvenil jubilat i membre del Consell Assessor de +Tu Fundació, ha publicat el llibre “El payaso y yo”, un recull de vivències, anècdotes, aprenentatges i d’altres records de la seva trajectòria professional que interactuen amb aspectes vinculats amb la seva gran afició pel món del “clown”.

“El payaso y yo” és un llibre ple d’imatges i testimonis que reviu més de 400 situacions viscudes per l’autor amb els seus pacients i que les connecta amb la “filosofia del nas vermell”. En paraules de l’autor, “es tracta de comprendre que tots tenim dret a equivocar-nos, a en riure’ns de nosaltres mateixos i a no perdre mai el sentit de l’humor, malgrat les dificultats”.

El principal objectiu d’Ibáñez amb aquesta obra és que “els lectors estimin i valorin encara més els nens i els adolescents i, si són professionals, que el llibre els estimuli en la important missió d’acompanyar-los, escoltar-los i donar-los veu”.

La dilatada trajectòria professional de José Manuel Ibáñez com a psiquiatra infantil i juvenil ha estat vinculada al CSMIJ de Gràcia gestionat per la Fundació Eulàlia Torras de Beà, la Fundació Vidal i Barraquer, i els Jesuïtes de Casp.