Direct access to content

La Mari Carmen presenta un poema inèdit al concurs de narrativa de l’associació de persones amb sordceguesa

Als seus 61 anys, la Mari Carme ha decidit presentar un poema original de creació pròpia al V Concurs de Narrativa de l’Hort d’en Queni, certamen de relats breus en modalitat escrita o llengua de signes amb temàtica entorn la discapacitat i/o la sordceguesa, organitzat per l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) amb la finalitat de promoure la participació ciutadana, estimular la creació literària, el compromís cívic i el coneixement i visibilització de la discapacitat i, especialment, la sordceguesa.

Què t’ha motivat a presentar-te a aquest concurs?
M’encanta escriure, ho faig de ben petita però mai m’havia presentat a cap concurs. Em vaig assabentar passejant pel meu barri, a Sants, i de seguida em vaig inspirar. Diria que vaig connectar amb la temàtica de la discapacitat.

Has escrit “Vencer”, un poema que parla de la superació personal.
Sí, malgrat les dificultats que podem tenir en la nostra vida, amb esforç, podem aconseguir allò que ens proposem. Hem de procurar ser feliços amb el que tenim.

És un gran consell. Deies que escrius des de que eres nena, conserves les teves narracions?
I tant! Tinc llibretes guardades amb tot d’escrits, hi ha contes, històries, poemes… I moltes d’elles amb il·lustracions meves! Guardo com un tresor una historieta que vaig escriure amb 18 o 19 anys i que va il·lustrar el meu pare.

Així que la teva passió per l’art la vas heretar del pare?
Es podria dir que sí. El pare era fuster, tenia una gran afició pel dibuix i la pintura i m’ho va saber transmetre. Sempre em deia, “Mari Carme, no deixis mai d’aprendre coses”.

I sembla que has seguit el seu consell…
Com a ell, m’encanta tot el que té a veure amb l’art i les manualitats, escriure, dibuixar, pintar, fer ganxet, també faig teatre… Practico totes aquestes aficions sovint perquè em relaxa molt.

Enhorabona pel teu poema i per decidir-te a participar en aquesta iniciativa!

La Mari Carme en una de les escenes de l’obra estrenada el passat mes de maig pel grup de teatre de +Tu de la seu de Barcelona.