Direct access to content

Una trentena de persones usuàries participen en els Special Olympics 2023

Una trentena de persones usuàries de +Tu Fundació han participat en els Jocs Special Olympics 2023 que han tingut lloc a Granollers entre el 30 de març i el 2 d’abril. L’esdeveniment esportiu, organitzat per la Federació Catalana d’esports per persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, té l’objectiu de promoure la igualtat i la inclusió d’aquest sector.

En aquesta dotzena edició dels Special, les persones acompanyades per +Tu, integrades en diferents equips esportius catalans, han competit en les especialitats de tennis, tennis taula, futbol, petanca, bàsquet i natació, principalment. Tanmateix, durant quatre dies, han pogut gaudir d’altres activitats lúdiques i esportives organitzades per promoure la interacció amb la ciutadania de Granollers.

Els Jocs han comptat amb la participació de 1.500 esportistes, 600 persones voluntàries, 100 tècnics i 80 entrenadors.

Quatre dies de Jocs
Davant de més de 5.000 persones, el 30 de març ha tingut lloc la cerimònia inaugural, on han desfilat els més de 1.500 atletes dels clubs participants, procedents de diferents indrets de Catalunya, de la restat de l’estat espanyol i de països com Bèlgica, Hongria, Marroc o Alemanya. Durant l’acte, ha tingut lloc l’encesa de la Torxa Olímpica, després d’haver recorregut durant les darreres tres setmanes, dotze ciutats de Catalunya, per fer parada final a Granollers. Els esportistes han lliurat la Torxa a l’Alba Barnusell, l’alcaldessa de la ciutat, donant per iniciats els Jocs Special Olympics 2023.

Després de dos dies intensos de competició, el 3 d’abril, Granollers ha posat punt final a la dotzena edició dels Jocs amb una caminada inclusiva on hi han participat més de 2.500 persones. Tots els participants han rebut una medalla honorífica i han pogut gaudir d’un espectacle que ha posat punt final als Jocs.

L’acte de clausura ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, del president d’Special Olympics, Sergi Grimau i de la presidenta de la Federació Acell, Marina Gómez.

Els Jocs s’han acomiadat amb l’himne d’aquesta edició “Només s’ha de viure”.

El Javier i l’Enrique, esportistes del Club ACELL, han competit en les disciplines de tennis taula i tennis respectivament.