Direct access to content

La Tutela constitueix un nou Consell assessor a Lleida

En el marc de la política de qualitat de la Fundació i amb l’objectiu d’ampliar la presència de la Fundació al territori, el 16 de febrer es va constituir el Consell assessor de Lleida.

El Consell compta amb la participació de diferents professionals de la demarcació: la fiscal, Cinta Piñol, els advocats M. Dolors Molló i Lluís Batista i la notaria, Cristina Hernández, a més de la presidenta del Patronat de la Fundació, Carme Guinea, dos patrons de Lleida, Eduard Enrech, jutge, i Josep Ball, neuropsicòleg, el responsable de la seu de La Tutela de Lleida, Ramon Espachs i la Directora de l’Àrea social de la Fundació, Telma Arbués.

L’objectiu d’aquest grup d’experts és avaluar des d’una vessant ètica i jurídica les qüestions de complexitat que es plantegen en l’exercici de l’acompanyament a persones amb discapacitat intel.lectual i persones grans amb deteriorament cognitiu, des d’una mirada externa amb persones professionals del sector.

En aquesta primera trobada es va tractar com a punt principal la Reforma estatal de la llei de suport a la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat i la seva adaptació a la normativa catalana, així com els aspectes a incorporar en el model d’acompanyament de la Fundació.