Direct access to content

La Tutela participa en la Festa de l’Associa’t, punt de trobada del teixit associatiu de la ciutat

La Tutela ha participat en la Festa de l’Associa’t, un punt de trobada de les associacions amb la ciutadania per fer visible l’enorme vitalitat que té el teixit associatiu i comunitari a Barcelona. Entre les més de quaranta activitats de tota mena i per a totes les edats, Ràdio Associa’t ha ofert més de vint hores de ràdio en directe des del carrer. En el show radiofònic, La Tutela ha donat a conèixer en primera persona a la ciutadania la seva labor i de quina manera podem col·laborar en les seves activitats.

“La nostra missió principal és donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran amb deteriorament cognitiu, segons les seves necessitats en el seu dia a dia. Des de fa trenta-cinc anys, estem a tot Catalunya i, actualment, donem atenció a unes 520 persones”, ha explicat l’Íngrid Campdelacreu, coordinadora de voluntariat.

La Fundació compta amb quaranta voluntaris, entre ells la Cristina Casanovas, voluntària d’acompanyament, que va contactar amb La Tutela el passat mes de novembre. “El meu tiet Andreu va ser acompanyat per la Fundació durant quinze anys fins que va morir malalt de càncer i vaig contactar amb La Tutela perquè tenia la necessitat de sentir-me a prop de persones tan especials com el meu tiet, que era molt estimat. Així és com em vaig iniciar amb el voluntariat”.

L’experiència, tal com ha narrat, li ha canviat la forma d’encarar la vida. “He estat acompanyant al senyor Josep Maria, una persona amb qui vaig connectar de seguida. Acompanyar-lo m’ha ajudat a superar el dol que arrossegava. Hem passejat, l’he visitat a la residència, hem escoltat música plegats i hem passat estones molt agradables. Ha sigut un aprenentatge brutal. Et penses que com a voluntària ets tu qui has d’ajudar l’altra persona i l’aprenentatge és mutu. Els dies que faig voluntariat torno amb les piles recarregades d’energia positiva perquè són persones que valoren molt el dia a dia i les petites coses de la vida”, ha manifestat.

A banda dels programes d’acompanyament, la fundació tutelar té programes de suport a la gestió. L’Ana Belén Fernández, persona acompanyada de la fundació, ha descrit com ha estat la seva experiència. “He après a escanejar tiquets, a atendre les persones, a estar a recepció, a arxivar papers confidencials judicials i una mica de tot. També vaig participar en un programa d’acreditacions, una prova pilot, la qual cosa em va permetre acreditar unes competències que vaig poder posar al currículum i trobar feina més fàcilment”. Així doncs, el fet de participar en un voluntariat és una forma d’adquirir competències i fer el salt al món professional.

A causa de les restriccions de la pandèmia, l’edició d’enguany ha estat descentralitzada, amb tres jornades d’activitats obertes a la ciutadania en tres equipaments de la ciutat (Cotxeres de Sants, Espai Jove Fontana i La Farinera del Clot). L’Associa’t aposta pel retrobament amb la comunitat i l’organització col·lectiva per tornar a reconèixer-nos, teixir complicitats i gaudir plegats. Apunta’t a la Festa: hi trobaràs gent que s’organitza, de forma cooperativa, voluntària, per les seves passions, les seves cultures, el desig de transformar el món i fer-lo més just, més solidari, més vivible, més de tots i totes.

Mira l’entrevista completa aquí:

 

Campanya impulsada pel projecte municipal Associa’t: