Direct access to content

Arriben unes vacances d’estiu molt desitjades

Aquest estiu, bona part de les persones que acompanyem podran gaudir d’estades a diferents indrets de Catalunya i de l’estat. Després d’un any de pandèmia, marxar de vacances es feia molt necessari en aquest col·lectiu, especialment afectat per les mesures de prevenció.

Malgrat l’augment de contagis per la variant Delta, el Departament de Salut ha autoritzat les sortides dels centres residencials per un període superior als 3 dies, de manera que aquest estiu, tant les persones que viuen a domicili com les que viuen a residències podran marxar de vacances. Com a mesures de seguretat, aquestes darreres hauran de viatjar en grups bombolla i s’hauran de fer un test TAR el mateix dia del retorn.

Per a l’organització de les vacances, La Tutela ha treballat com sempre en estreta col·laboració amb les entitats de lleure inclusiu com Ratio, Capacitat o ACELL, i ha adequat els seus programes a les preferències de les persones acompanyades.

Enguany, els destins més escollits han estat Mallorca, Alacant, La Molina, Sant Carles de la Ràpita, Sevilla, Torrevieja, la Costa Brava i la Costa Daurada.

Altres persones s’han inscrit als viatges que ofereixen les seves residències, per tal d’evitar el contacte dels seus residents amb persones externes.

Després de tan de temps d’aïllament i restriccions en la mobilitat, La Tutela ha fet tots els esforços per fer possible que tothom pugui gaudir d’unes més que merescudes vacances. “Necessitava sortir de Barcelona. Feia molt de temps que no marxava enlloc per culpa de la pandèmia. Hem estat a més de 40 graus a Sevilla però he gaudit moltíssim”, explica l’Ana Belén Fernández que ja ha tornat del seu viatge a Andalusia. El Manel Solans també marxarà uns dies d’agost a Sant Carles de la Ràpita “per desconnectar, que bona falta fa”, assegura.