Direct access to content

Quatre nous projectes de La Tutela al catàleg APS de la URV

La Tutela ha presentat quatre nous projectes al programa d’aprenentatge servei (APS) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per al curs 2020-21, amb l’objectiu que els estudiants desenvolupin el seu treball de final de grau o de màster a partir de les necessitats reals de persones que acompanyem.

En aquesta nova edició, hem proposat projectes de diferent àmbit. A nivell tecnològic, plantegem el disseny d’una aplicació mòbil per a facilitar la lectoescriptura entre les persones que acompanyem. En l’àmbit sanitari, proposem l’estudi de les implicacions dels tractament psicofarmacològics en les persones diagnosticades de trastorn de conducta, i l’exploració de línies de treball per acompanyar les persones amb discapacitat intel·lectual en l’autoconeixement i la intimitat. I en una vessant més social, proposem un estudi que ens ajudi a incorporar la perspectiva de gènere en la nostra pràctica professional.

Malgrat que enguany no ha estat possible la celebració del mercat de projectes socials per tal de presentar les nostres iniciatives als estudiants, la URV ha preparat un catàleg digital de projectes i vídeos de presentació per donar a conèixer les propostes de les entitats.

La Tutela, amb l’educació

La Tutela ha participat en les sis edicions del mercat de projectes socials organitzades per la URV. Fruit d’aquesta col·laboració, estudiants de diferents disciplines com l’educació i el treball social, la infermeria o el dret han realitzat els seus treball de final de grau sobre cinc projectes de la nostra entitat.

La Fundació també col·labora amb iniciatives d’aprenentatge i servei comunitari amb l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori (Girona) i amb el Col·legi Claret de Barcelona. (incorporar enllaços a les webs)

Amb la instauració obligatòria del programa d’aprenentatge i servei comunitari a l’ensenyament de secundària, La Tutela ha facilitat als centres educatius diferents opcions de col·laboració mitjançant les quals els alumnes poden conèixer altres realitats, aprendre a conviure en la diversitat i a cooperar i a comprometre’s en la millora de les desigualtats socials, ja des de l’etapa educativa.