Direct access to content

Luís Ramírez: “Cada trencaclosques és un nou repte”

“Peça a peça. Construint el temps lliure” és el títol de l’exposició que el Luís Ramírez, persona que acompanyem des de la Fundació, presenta del 7 al 31 d’octubre a la Sala dePAS de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès. Una mostra que ens apropa a una de les seves grans aficions: la construcció de trencaclosques de grans dimensions.

La col·lecció de trencaclosques es composa de paisatges naturals i urbans, amb el món animal i els símbols urbanístics com a grans protagonistes. “Cada trencaclosques és un nou repte! Primer faig tot el marc i després separo les peces per colors i vaig fent les diferents parts”, explica mentre veiem La Torre Eiffel, una de les creacions més destacades, tant per les seves dimensions, 3.000 peces, com pels seus colors vius i intensos. L’obra més gran de la mostra, però, està composada per 4.500 peces.

Tot va començar quan fa molts anys va decidir comprar-se un trencaclosques, mai no n’havia fet cap però tenia curiositat. Des de llavors, ja no ha parat. “En acabar de dinar, descanso una estona i em passo la tarda unint peces fins a l’hora de sopar”, assegura. Però no sempre els fa tot sol, té l’ajuda dels monitors de Mas Albornà, entitat que ha organitzat l’exposició conjuntament amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, dPas Exposicions i l’Escorxador.

El Luís ja té en marxa un nou puzzle amb el qual continua construint el seu temps lliure.

El Luís Ramírez explica com va aconseguir construir el marc dels quadres de La Torre Eiffel.
El dia de la inauguració de l’exposició, el Luis va rebre el suport d’amics com el Nemesio (esquerra) i l’Israel (dreta).