Direct access to content

El servei d’informació i acollida reprèn les trobades presencials de famílies

Després de dos anys amb el programa de trobades de famílies aturat a causa de la còvid, l’equip del servei d’informació i acollida ha reprès aquesta activitat en un espai cedit pel Centre Cívic La Sedeta.

En les trobades, els i les familiars de persones que en un futur seran usuàries de La Tutela, comparteixen coneixements i reflexions que els preocupen amb les professionals de l’entitat especialitzades en acolliment.

Segons ha manifestat Olga Moya, responsable del servei, “hi havia moltes ganes de compartir les experiències viscudes durant la pandèmia. Per la majoria de famílies ha estat un període molt dur i tenien la necessitat d’intercanviar les dificultats en què s’han trobat i en general les seves vivències”, i ha afegit que “han estat unes trobades molt emotives”.

En les trobades també ha pres rellevància l’afectació a les famílies del nou marc jurídic de suport a la capacitat, un tema que ja es va tractar en la jornada informativa que La Tutela va organitzar el passat mes d’octubre.

Aquest any s’han programat deu trobades i està previst que hi participin una setantena de familiars.

Aquesta activitat permet la creació d’un vincle entre la persona que necessita suport, la seva família i l’equip d’acollida de l’entitat, imprescindible per poder-la acompanyar de la millor manera possible en el procés d’identificació, valoració i planificació dels suports més adequats per a l’exercici de la capacitat jurídica, a més de facilitar una relació de confiança mútua.

Primera sessió de famílies de l’any que ha tingut lloc al Centre Cívic La Sedeta el passat 17 de març