Direct access to content

La Tutela assisteix a la Conferència anual de l’EASPD per conèixer noves tecnologies que empoderin les persones amb discapacitat

L’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a Persones amb Discapacitat (EASPD) va commemorar els passats 13 i 14 d’octubre el seu 25è aniversari. Ho va fer amb una trobada presencial a Brussel·les (Bèlgica), a la qual hi va assistir La Tutela com a membre de l’organització no governamental.

Allí, va tenir lloc la conferència El futur és ara: tecnologia centrada en l’individu per empoderar les persones i els serveis per a persones amb discapacitat, que va reunir les parts interessades en l’àmbit de la prestació de serveis per a les persones amb discapacitat. Més de 260 delegats es van trobar a la capital d’Europa per gaudir d’un gran programa d’activitats, presentacions d’experts i fòrums, on es van compartir les bones pràctiques i la direcció i polítiques que ha de seguir la transició digital en els proveïdors de serveis que treballen amb persones amb discapacitat.

A la vegada, es van proposar noves maneres d’abordar la bretxa digital i es van presentar les tecnologies més rellevants i els últims projectes europeus innovadors en tecnologia, tot en el context de les persones amb discapacitat. També es va animar als presents a aprofitar l’impacte de la COVID-19 a l’hora d’oferir en línia els serveis per a persones amb discapacitat i es van exposar les lliçons apreses.

També es va celebrar un sopar de gala, on el comissari de la UE, Nicolas Schmit, el ministre flamenc de Benestar, Wouter Beke, Katarina Ivanković-Knežević, directora de la DG Ocupació, Afers Socials i Inclusió, i altres convidats d’honor van elogiar l’EASPD per la seva feina i influència. A més, es van lliurar premis a la innovació a vuit organitzacions d’arreu d’Europa.

Finalment, es va presentar el Pla estratègic 2022-25 i es va donar la benvinguda a la nova Secretària general de l’EASPD, Maya Doneva.