Direct access to content

La Tutela participa en la X Fira d’Entitats de Voluntariat Social de Lleida

Tot i la pandèmia, l’ànima de la Tutela i d’altres entitats socials de referència a les comarques de Lleida no s’atura. Les condicions epidemiològiques no han impedit que mostrin els projectes i la feina ben feta en la X Fira d’Entitats de Voluntariat Social de Lleida que pot visitar-se en format virtual del 14 al 18 d’abril.

Es tracta d’una fira molt còmoda, atès que es pot visitar virtualment a través d’una web des de les nostres cases. El visitant es pot passejar pels estands de 19 entitats, entre elles La Tutela, que mostraran a la ciutadania tot el treball que estan duent a terme i com el voluntariat, ara més que mai, és una peça clau per transformar la societat.

“A causa de la situació de la pandèmia ens hem hagut de reinventar. Les entitats socials han patit i pateixen molt i la fira és una finestra per donar a conèixer les grans tasques que fan i quines són les accions que duen a terme”, ha explicat Rosa Palau, membre de la Federació Catalana del Voluntariat Social.

En un moment en què escassegen els referents i la incertesa és generalitzada i compartida socialment, les entitats s’erigeixen com un referent essencial per construir una vida més justa, digna i humana. “Hem d’aprendre molt de les entitats perquè la feina sobre el terreny, acompanyant persones i famílies a construir un espai de suport afectiu i emocional, és el millor tresor que tenim”, ha expressat Marcel Pujol, membre de la Diputació de Lleida.

Altres entitats que participen a la fira són l’AECC – Catalunya contra el càncer, l’AFANOC, Amics de la Gent Gran, l’Associació Providencial de Laringectomitzats i Mutilats de la veu, l’AIC Sant Vicenç de Paul, Arrels- Sant Ignasi fundació, Grup Alba, Càritas, Creu Roja, Down Lleida, Dret a Morir Dignament, la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Verge Blanca, ONCE, Salut Mental Ponent, Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, Som-Fundació Catalana tutelar i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Passeja’t per la Fira i guanya premis
Descobrir tot el que fan les entitats lleidatanes té premi. Els visitants poden ser recompensats al final del recorregut si entren a un mínim de 10 parades de les entitats per conèixer la tasca i les activitats de voluntariat que aquestes desenvolupen. D’aquesta manera, entraran en el sorteig de 10 lots de productes de les entitats participants.