Direct access to content

La Mobile Week Barcelona apropa la tecnologia a la ciutadania

La Tutela està treballant per apropar les noves tecnologies a les persones que reben el seu suport amb l’objectiu de superar la desigualtat digital. Therèse Jamaa, Directora general de GSMA per a la Mobile World Capital, entitat organitzadora de la Mobile Week Barcelona 2021, col·labora com a voluntària de La Tutela en aquest i altres projectes de caire social.

La Mobile Week Barcelona 2021

La cinquena edició de la Mobile Week Barcelona ja és aquí per apropar, un cop més, la tecnologia a la ciutadania i reunir a persones de tota mena per a debatre sobre els aspectes positius i negatius d’aquesta. El congrés abordarà tres grans temàtiques d’especial rellevància en aquest últim any: la privacitat i la seguretat a internet, les habilitats digitals professionals i el paper de la tecnologia durant la pandèmia, àrees sobre les quals La Tutela també hi està reflexionant.

En els diferents tallers i xerrades es dotarà d’eines i coneixements per evitar situacions de ciberassetjament, malware, phising i d’altres perills, i poder navegar per internet de forma segura. Un altre dels objectius és proporcionar una visió sobre les professions del futur, a més de dotar de competències digitals als participants per contribuir al creixement del talent digital de la ciutat. Finalment, s’aprofundirà en el paper de la tecnologia a l’hora d’afrontar la Covid-19, atès que la pandèmia ha promogut una major innovació en la salut i la cooperació social.

Una de les novetats d’enguany radica en el fet que les jornades se celebraran en format online per tal de respectar les mesures sanitàries de la Covid-19 i adaptar-se a les noves necessitats de la ciutadania. Així doncs, la plataforma digital serà el punt de trobada, la qual cosa possibilita que el congrés sigui el més participatiu de la història.

Més de vint activitats gratuïtes

L’edició compta amb més de vint activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania, que tindran lloc entre el 15 i el 21 de març, i es podran seguir en directe o a la carta al web mweek.com.

El programa inclou activitats en línia com conferències, ponències, taules rodones i entrevistes; tallers a la carta, en què experts de l’ecosistema digital parlaran de matèries diverses com el crowdfunding o l’ús de la tecnologia per evitar el malbaratament d’aliments; i el Family Day, amb conferències, entrevistes i tallers per a tota la família durant el cap de setmana.

En el camp de la salut, cal destacar la col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron, que participarà en una taula rodona per tractar temes com la telemedicina o les visites telemàtiques. El Cos Nacional de Policia de La Rioja també aportarà el seu granet d’arena. Sílvia Barrera, inspectora de policia, analitzarà els principals riscs que poden trobar els adolescents a la xarxa.

El públic més jove podrà gaudir d’una entrevista amb un dels youtubers més joves i famosos en l’àmbit nacional, Miquel Montoro, un autèntic expert en agricultura. Amb relació a l’entreteniment, l’oci i la cultura, hi ha programada una taula rodona amb alguns dels membres més destacats del panorama cultural de Barcelona, com són els representants del Primavera Sound, de la Sala Apolo, del Festival Cruïlla, del Festival de Sitges i de l’Ajuntament de Barcelona, que debatran sobre el futur de la indústria.

Finalment, Mobile Week 2021 també estarà dotada d’una exposició que es podrà visitar tant físicament en l’espai Ca l’Alier com virtualment. El Museu de la Desigualtat Digital oferirà una performance que simula un museu d’art clàssic, unint l’analògic i el digital en sis peces que aborden la desigualtat i les noves tecnologies.

Per a participar en qualsevol de les activitats descrites, solament heu d’entrar a mweek.com i inscriure-us en aquelles que siguin del vostre interès.

No us ho perdeu!