Direct access to content

La Tutela ofereix una xerrada sobre inclusió social a la Universitat Rovira i Virgili

Adrià López, referent de La Tutela a Reus, i Laura Camacho, responsable del Servei de Suport a la Persona a la mateixa seu, van ser convidats per quart any consecutiu a oferir una xerrada als estudiants de tercer curs del Grau d’Educació Social de la Universitat Rovira i Virgili en el marc de l’assignatura ‘Acció socioeducativa per a la inclusió social’.

En el col·loqui, titulat ‘Guiar, donar suport i ajuda a les persones amb discapacitat intel·lectual’, ambdós ponents es van centrar en explicar les tasques que duen a terme des de l’organització, com són l’acompanyament a les persones que necessiten suport i l’ajuda a la construcció del seu projecte de vida respectant la seva voluntat. També van exposar l’atenció individualitzada que ofereixen, afavorint l’autonomia i participació de la persona, en tots els àmbits de la seva vida i acompanyant-la en la recerca i gestió de recursos.

Ara bé, aquesta atenció directa i individualitzada s’ha hagut d’acomodar a la situació pandèmica actual. Tant López com Camacho van indicar com han adaptat els acompanyaments a causa de la COVID-19 i van fer incís en les diferències segons la tipologia de centres on resideixen. A Reus, per exemple, donen suport a 69 persones, 25 de les quals viuen en una residència, 12 en una residència de discapacitat intel·lectual, 12 en residència especialitzada en trastorn de conducta, 10 en un domicili propi, 4 en un pis de suport i 6 són persones grans. I cada tipus de domicili requereix un acompanyament diferent.

Concretament, es van referir a l’ús de les videotrucades, entre altres eines, que els permeten transmetre suport emocional a les persones acompanyades. “Depèn de cada situació, però estem presents a l’hora de respondre la trucada o atendre la visita i els fem costat, fent-los-hi comprendre que entenem la seva situació. Bàsicament ens fem presents, encara que no puguem estar presencialment amb les persones, per no posar-les en una situació de risc”, concloïa Camacho.

Notícies relacionades:
Quatre nous projectes de La Tutela al catàleg APS de la URV