Direct access to content

Estudiants d’ESO fan voluntariat a l’activitat de marxa nòrdica de Girona

En el marc del programa d’aprenentatge i servei comunitari, la Fundació i l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori (Girona), han signat un acord de col·laboració per a què un grup d’alumnes de 3r o 4rt de l’ESO facin accions de voluntariat. Per començar, dues estudiants de 3r d’ESO han esdevingut voluntàries de l’activitat de marxa nòrdica on hi participen sis persones que acompanyem.

Alguns dels participants i les voluntàries s’han estrenat en aquesta pràctica esportiva.”És una molt bona manera de conèixer noves persones, socialitzem i fem esport alhora. M’agradaria repetir!”, ha destacat una de les voluntàries. L’activitat s’atura durant l’hivern però es reprèn a la primavera amb noves rutes.

Amb la instauració obligatòria del programa d’aprenentatge i servei comunitari a l’ensenyament de secundària, La Tutela ha facilitat als centres educatius diferents opcions de voluntariat mitjançant les quals els alumnes poden conèixer altres realitats, aprendre a conviure en la diversitat i a cooperar i a comprometre’s en la millora de les desigualtats socials.

L’Institut Vall de Llémena va iniciar les col·laboracions de voluntariat amb La Tutela l’any 2018 en el projecte “Una rosa, un somriure”. En aquesta activitat, un grup d’alumnes del centre van repartir roses el dia de Sant Jordi a persones que acompanyem.


El grup de marxa a nòrdica d’esquerra a dreta: la Cristina (instructora); la Meri, el Jordi, l’Almudena, el Josep, el Llorenç (participants), la Jana i la Xènia (voluntàries); la Quima (participant); i l’Albert (col·laborador).


Els participants més veterans han col·laborat en la formació tècnica dels nous integrants del grup.