Direct access to content

La Tutela s’uneix a l’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a Persones amb Discapacitat (EASPD)

La Tutela s’estrena com a membre de l’EASPD a la conferència anual “Staff matters! Disability workforce of tomorrow” que va tenir lloc a Hèlsinki els passats 3 i 4 d’octubre.

Amb l’objectiu estratègic de potenciar les xarxes d’intercanvi d’àmbit internacional vinculades al sector, el passat mes d’octubre La Tutela es va unir a l’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a Persones amb Discapacitat.

La Conferència de l’EASPD a Finlàndia va girar entorn del futur dels treballadors en l’àmbit social per tal de facilitar la implementació de les directrius que marca la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU. En aquest sentit, diferents ponents internacionals van compartir bones pràctiques i reflexions en relació a la gestió dels equips de reclutament, retenció del talent i formació, i es va posar sobre la taula la necessitat de fer atractiu el sector i de focalitzar-se en donar qualitat al servei.

Les principals línies de treball de l’EASPD són la innovació i la millora continuada dels serveis per acomplir els objectius de la Convenció, actuar com a grup de pressió per influir en les polítiques socials europees, i la reivindicació del paper fonamental dels serveis de suport com a garants del respecte dels drets humans, i la reivindicació en l’accés, participació i inclusió social de les persones amb discapacitat.

La presència a la jornada Staff Matters! ha estat la nostra primera participació com a associats a l’EASPD.