Direct access to content

Eleccions municipals i europees, una nova oportunitat per exercir el dret a sufragi

El Jordi Bosch va exercir per primer cop el seu dret a vot a les passades eleccions generals del 28 d’abril i, posteriorment, va tornar a participar a les municipals i europees del 26 de maig, en un col·legi electoral de Montblanc, població on resideix. “És un dret que no m’haurien d’haver tret mai. Era totalment injust”, deia en referència a la restricció per sentència judicial del seu dret a sufragi, als 19 anys.

“Ara s’ha fet justícia!”, expressava satisfet. La reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral (LOREG) el 2018, ha permès recuperar el dret a a la participació política a gairebé 100.000 persones amb la capacitat d’obrar modificada, segons indica Plena Inclusión, l’organització que representa a les persones amb discapacitat intel·lectual a Espanya. Gràcies a aquesta reforma legislativa, s’ha conquerit la plena participació política perquè, a més de votar, els retorna la possibilitat de formar part d’una mesa electoral, o presentar-se com a candidats a les llistes electorals dels partits.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Entrevista a Joan López: “Vull que es compti amb la meva opinió i el meu vot”

El Jordi en el moment de la seva votació al Parlament Europeu el passat 26 de maig.