Direct access to content

Joan López: “Vull que es compti amb la meva opinió i el meu vot”

Fa deu anys, en Joan López va perdre el dret a vot com a conseqüència d’una resolució judicial en què es modificava la seva capacitat d’obrar. L’aprovació el 2018 de la Llei Orgànica de Règim electoral (LOREG) li ha permès recuperar el dret a vot i ha participat, avui, en les eleccions generals.

El Joan López en el moment de la seva votació en un dels col·legis electorals de Mollet del Vallès, la població on resideix.

Després d’una dècada sense poder exercir el dret a vot, com has viscut tornar a les urnes?

Amb molta emoció. Abans anava a votar amb la mare a una escola de l’Estació de França (Barcelona). Avui he votat a Mollet, on visc actualment, acompanyat de la Yolanda, la meva referent de La Tutela.

Tots aquests anys que no podies votar, què pensaves?

Em sabia molt greu no poder anar a votar, no entenia perquè, si abans podia fer-ho. Sempre he volgut que es compti amb la meva opinió i el meu vot.

Des de La Tutela, com t’hem ajudat a participar en aquestes eleccions?

La meva referent tutelar em va acompanyar a l’ajuntament per comprovar que estava inscrit al cens electoral, i el dia 28 em va acompanyar a votar.

T’interessa la vida política?

Força. Escolto molt les tertúlies i els programes de ràdio. Ara es passen el dia parlant de temes polítics. Això de Catalunya no sé com acabarà. Només demano als polítics que es posin d’acord per arreglar aquesta situació.

– Tornaràs a votar a les eleccions municipals i europees?

I tant! Ara ja no em perdo una.