Direct access to content

Èxit de participació a la Jornada “Acompanyament i autonomia: reptes de la societat”

El passat 3 d’abril, La Tutela va organitzar la jornada “Acompanyament i autonomia: reptes de la societat” al Palau Bofarull de la Diputació de Reus, amb l’objectiu de reflexionar sobre acompanyament i autonomia davant el nou paradigma introduït per la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides i alhora, sobre els reptes que implica per a la societat.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Carme Guinea, presidenta de La Tutela, van donar la benvinguda als assistents que van omplir la sala noble del Palau.

L’acte, conduït per la Laura Camacho, responsable de la seu de Reus, va continuar amb la ponència del Dr. Josep Ramos, psiquiatra, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, titolada “El respecte en la relació d’ajuda a les persones vulnerables”. El Dr. Ramos va apel·lar als assistents a trobar un concepte d’autonomia “més col·lectiu, més relacional”.

Pepita Cabiscol, cap de servei del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, va fer referència a la importància dels espais d’habitatge en el desenvolupament de l’autonomia de la persona amb discapacitat en la seva ponència “Acompanyament i autonomia: l’habitatge com a espai de creixement vital”.

En el marc de la jornada, un grup de persones que reben el nostre suport van presentar quatre projectes de la nostra institució en els quals hi participen.

Ponència del Dr. Josep Ramos, psiquiatra, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, en el transcurs de la jornada “Acompanyament i autonomia: reptes de la societat”, organitzada per La Tutela el 3 d’abril de 2019 al Palau Bofarull de la Diputació de Reus.
En Luis Ventura i la Lola Pérez van explicar en què consisteix el projecte “Quedem” del qual en són partíceps.